449432474 1764838807379665 2927078577736489571 n

 

Шановні жителі Красноградщини, шановні українці! Вітаю з найголовнішим державним святом!

28 червня Україна відзначає 28-й День Конституції України - єдине державне свято, закріплене в самій Конституції:
“Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом — Днем Конституції України” Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина та підвищило міжнародний авторитет України у світі.
Першою українською збіркою законів вважається Конституція Пилипа Орлика. Конституція України вважається найдемократичнішою у світі.


Конституція України є гарантом стабільності та правопорядку в державі, забезпечуючи баланс між різними гілками влади і захищаючи права кожного громадянина. Відзначення Дня Конституції України нагадує про важливість верховенства права та необхідність постійного вдосконалення законодавчої бази в контексті європейської інтеграції та демократичного розвитку країни.

Сьогодні територіальна цілісність та суверенітет були жорстко порушені сусідньою країною –агресоркою. Збройні сили України стоять на захисті нашої країни і кожного з нас. Ми пишаємося, що маємо таку державу, з такими правами й таким народом! Разом переможемо!

 

 

З Україною в серці, з вірою в ПЕРЕМОГУ. Заступник голови Красноградської районної ради Тетяна ДУРАЧЕВСЬКА.