650x480 toHeight 100 images djmediatools 003.jpg.4614 березня 2017 року відбулось засідання Харківської обласної спостережної ради Українського фонду соціальних інвестицій. У заході взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, начальник відділу міжнародних та міжрегіональних зв’язків, моніторингу проектів і програм виконавчого апарату  обласної ради Маргарита Камаса, представники місцевих влад регіону, академічних та навчальних закладів, недержавних організацій.

«Український фонд соціальних інвестицій реалізує на Харківщині 13 інфраструктурних проектів, які на сьогодні  вже наближаються до завершення. Як голова комісії з питань бюджету хочу сказати, що залучення позабюджетних  коштів - це один із механізмів вирішення соціально-економічних проблем наших територіальних громад», - зазначила Людмила Немикіна.

На засіданні члени Наглядової ради  розглянули хід реалізації мікропроектів та фінальні звіти стосовно втілення проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ  V» у Харківській області, а також обговорили питання гарантування життєздатності проектів після закінчення ремонтно-будівельних робіт.

Зокрема, відомо, що бюджет проектів, що фінансується Українським фондом соціальних інвестицій на Харківщині, у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної платні збільшився на 12 мільйонів гривень і становить 72 млн 300 тис гривень. Планується, що всі 13 проектів будуть реалізовані до травня 2018 року.

Український фонд соціальних інвестицій – неприбуткова організація, що створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій (Постанова Кабінету Міністрів України від 28.04.2000 №740). Вищим керівним органом УФСІ є наглядова рада.
Донорами УФСІ у різні роки був Світовий банк, Європейський Союз, Уряд Німеччини (KfW), Уряд Великої Британії (DFID), Уряд Швеції (Sida), Уряд Японії (JSDF), Фонд імені Чарльза Стюарта Мотта, Канадське агентство міжнародного розвитку, Міжнародний фонд «Відродження», Програма розвитку ООН.

Проекти за фінансуванням Українського фонда інвестицій впроваджуються у Лозовій, Золочеві, Богодухові, Дергачах, Краснограді та Ізюмі – по 2 проекти та один у Вовчанську. Шість із них спрямовані на створення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб.

650x480 toHeight 100 images djmediatools 053.jpg.43   650x480 toHeight 100 images djmediatools 057.jpg.41   650x480 toHeight 100 images djmediatools 040.jpg.52   650x480 toHeight 100 images djmediatools 050.jpg.53

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua