Д МУЗ.1 JPG

Д МУЗ

 

Захід з нагоди Міжнародного Дня музеїв.

Голова Красноградської районної ради Володимир Птишник взяв участь у заході з нагоди Міжнародного Дня музеїв, який відбувся 19 травня в комунальному закладі "Красноградський краєзнавчий музей ім. П.Д. Мартиновича". У своєму виступі він подякував директору музею Швець Наталії  та колективу закладу за збереження і примноження історичної та культурної спадщини багатьох поколінь нашого краю, побажав творчого натхнення, нових здобутків,  успіхів у  втіленні нових задумів та проектів.

В цей день відвідувачів музею чекала цікава та насичена розважальна програма. Акція «Ніч у музеї» розпочалася із відкриття виставок європейської вишивки та майстер-класу з петриківського розпису харківської художниці С.Ромасько в приміщенні музею. На подвір’ї ж красноградці збиралися на відкриття етно-фолк фесту. В цій частині заходу було представлено відкриття театру мод «Fashion mix», ярмарок декоративно-прикладного мистецтва «hand made», виступи фольклорних колективів та конкурс з приготування смачних пиріжків.
Поряд із цими дійствами відбувалася підготовка до гастрономічної екскурсії «Звана вечеря в українській хаті ХІХ ст.». Усі бажаючі, хто попередньо придбав квитки, мали змогу насолодитися традиційними для нашого краю стравами.
Коли звечоріло, гості змогли насолодитися феєричним вогняним шоу, спектаклем «Земля живих» та переглядом ретро-фільму.