1 листопада стартує прийом робіт на наступний Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко». А 5 листопада цьогорічні переможці фестивалю у номінації «Місцеве самоврядування – це ми!» відбувають до Страсбурга, де побувають у штаб-квартирі Ради Європи. Саме таку нагороду отримали три українські дитячі телестудії від Ради Європи, що вже вісім років підтримує цю номінацію фестивалю.

У зв’язку з цим, сьогодні починаємо наступний конкурс, у якому розіграємо сувеніри зі Страсбурга: футболку та брелок.

Дайте у коментарях на сторінці «Місцеве самоврядування – це ми!» у Фейсбук відповідь на питання: Які інституції має Рада Європи? 

Результати розіграшу призів – 11 листопада.

Вісім років поспіль Рада Європи заохочує дитячу відеотворчість про місцеве самоврядування, його проблеми й здобутки, практики й реформу.вання За цей період чимало дитячих телестудій з різних куточків України, що зняли відео з цікавим авторським баченням, побували у Франції, у штаб-квартирі Ради Європи.

Серед них житомирська «Школа юних журналістів», студія «ШГТ ТВ» з Херсона, кіношкола «Суперстар» і студія авторських програм «Маяк» з Дніпра, дитяча студія телеведучих “Веселка TV” з Луганщини, команда «Радодрайв» з Рівненщини, студія “Веселка” з Житомирщини, львівська продакшн-студія «Рожеві окуляри», «ОбовсемКа» і кіногурток «Крок» з Харківщини, окремі автори з Луцька та Харківської області.

Загалом близько півсотні молодих людей змогли розширити своє бачення того, на яких засадах грунтується європейське врядування, враховуючи, що органи місцевого самоврядування є однією з головних підвалин будь-якого демократичного режиму; як захищаються права людей у Європейському суді; як мотивують європейську молодь до самостійних дій на користь громад.

Як вже згадувалося вище, днями до Страсбурга помандрують цьогорічні переможці фестивалю у спецномінації про самоврядування. Це студійці з Чугуєва, Житомира і Харкова.

В еру стрімкого розвитку технологій нескладно зняти і змонтувати навіть у смартфоні відео про життя громад, шкільне чи студентське самоврядування, рецепти розвитку територій. Даємо підказку: головна родзинка особливо успішного відео – не лише розповідати про самоврядування, але й врядувати.

Свої роботи надсилайте до 31 травня 2020 року до оргкомітету медіафестивалю «Дитятко»: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Матеріали з офіційного сайту Харківської обласної ради http://oblrada.kharkov.ua

img 2798.jpg.3