Сьогодні відбулося пленарне засідання XXсессияV сесії Красноградської районної ради, у роботі якого взяв участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

У своєму виступі Сергій Чернов розповів про передбачене для району фінансування з обласного бюджету на проекти розвитку територіальних громад, зупинився на конкретних напрямках та об’єктах. 

Також голова обласної ради повідомив районним колегам про те, що на черговій сесії облради пропонуватиметься оптимальна та виважена модель формування госпітальних округів. Красноградщина, як і інші райони, запевнив Сергій Чернов не зазнає втрат у лікарняній мережі.

Керівник облради торкнувся перспектив створення об’єднаних територіальних громад  у Красноградському районі та забезпечення їх життєздатності.

"Пошук моделі спроможної громади триває давно. Були проаналізовані різні варіанти стосовно Красноградського краю. Комплексне економічне обгрунтування свідчить про те, що успішною буде громада, яка об'єднає всі території району в одну ОТГ.

Це дасть змогу не розпорошувати ресурси, а навпаки, акумулювати їх для стрімкого розвитку ОТГ. Фахівці та експерти з децентралізації вже накопичили вітчизняний досвід на прикладі інших регіонів. За показником якості і спроможності громад Харківщина в числі кращих областей. Переконаний, маємо чітко тримати цей курс і не прагнути кількісних здобутків", - зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Під час сесії районної ради депутати затвердили Комплексну програму забезпечення публічної безпеки і порядку на 2017-2019 роки, а також Програму  розвитку дорожньої інфраструктури на 2017 рік.

Внесено зміни до інших програм: «Питна вода» на 2012-2020 роки; модерназації систем централізованого теплопостачання Краснограда та сіл району на 2014-2017 роки; удосконалення медичної допомоги мешканцям району в рамках єдиного медичного простору на 2017-2020 роки. 

Районна рада внесла зміни до бюджету на поточний рік.