650x480 toHeight 100 images djmediatools img 7763.jpg.1

Особливості електронного декларування роз'яснював депутатам та посадовим особам місцевого самоврядування начальник відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату Харківської обласної ради Олександр Сінельнік.

Він підкреслив, що відповідно до норм Закону України «Про запобігання корупції»  розширено коло осіб, які  зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (е-декларацію), за минулий рік. При цьому  з 2017 року декларація подається шляхом її заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за відповідною формою.

Таку декларацію зобов’язані подати депутати місцевих рад усіх рівнів та особи, які прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема керівники комунальних підприємств, установ та закладів тощо.

Олександр Сінельнік детально розповів про основні розділи та структуру декларації, а також закцентував увагу на те, що заповнення е-декларації відбувається за допомогою електронного цифрового підпису, який необхідно отримати в акредитованих центрах сертифікації ключів, й рекомендував не залишати отримання ключа на останній день.

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua