IMG 4266День двадцятого грудня педагогам і учням ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка запам’ятається надовго. Цього дня у школі після багатьох років очікування нарешті відкрилася їдальня. Символічну стрічку на вході до будівлі перерізали голова райдержадміністрації Євген Третяков і очільник райради Володимир Птишник.

Під заклад харчування переобладнали приміщення майстерні. Ініціатором реконструкції виступив відділ освіти РДА, зокрема його керівник Антоніна Турова. Процес перетворень тривав майже рік. Кінцевий результат і показали відвідувачам.

- Зараз маємо дві обідні зали, розраховані на 251 посадкове місце, а також харчоблок із сучасним обладнанням для зберігання продуктів, приготування блюд і роздавання готових страв, — повідомила начальник відділу освіти РДА А. Турова. – Вдячні, що свого часу нашу ініціативу підтримали в районі, із розумінням до неї поставився депутатський корпус районної ради. Таким чином вдалося  вирішити проблему харчування дітей у цій школі.

До слова, ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка у Краснограді відвідують близько 600 дітей. За кількістю учнів це найбільший загальноосвітній навчальний заклад міста. Попри це, тривалий час тут не було окремого приміщення для приготування їжі та харчування школярів. Молодшим вихованцям і дітям пільгового контингенту обіди привозили, решта — брала бутерброди з собою або купувала наїдки у магазинах, розташованих поблизу. Така ситуація не задовольняла батьків школярів.

- Понад 15 років у навчальному закладі не було їдальні. Тепер маємо всі можливості для забезпечення учнів повноцінним харчуванням, — зазначив директор ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка Геннадій Безбородов. — Безкоштовними обідами будуть охоплені всі молодші класи (а це 251 дитина) та пільговики, інші зможуть пообідати коштом батьків. За попередніми розрахунками стандартний обід, який складатиметься із першої та другої страв, чаю та булочки обійдеться приблизно 12,50 гривень у день. Крім того, у їдальні за помірну ціну можна буде придбати різноманітну буфетну продукцію.

Працюватимуть тут два кухарі та завідуючий виробництвом. До їхніх послуг — новітнє обладнання і повний комплект кухонного приладдя, яке дозволяє готувати широкий асортимент страв і випічку. Обідні зали укомплектовані необхідними меблями, посудом і столовими приборами. До речі, дітей привчатимуть правильно користуватися під час їжі ножем і виделкою.

Наразі техніка проходить стандартну перевірку перед роботою, а сервіровані згідно з усіма правилами обідні столи чекають своїх юних відвідувачів. На повну потужність їдальня запрацює з початком другого навчального семестру. Він розпочнеться після завершення зимових канікул, що триватимуть із 26 грудня до 11 січня.

Джерело: http://visti-krasnograd.net/