Лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних                      закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування

з тимчасової втрати працездатності продовжується у 2017 році

             Реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах є важливим і невід’ємним етапом стаціонарного лікування, проводиться з обов’язковим збереженням послідовності, наступності та повноти надання медичної допомоги застрахованій особі. Крім того, ця єдина соціальна послуга, яка оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, надається застрахованій особі безкоштовно.

             Хто має право на отримання такої послуги і як вона надається?

             На відновлювальне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів мають право застраховані особи (офіційно працевлаштовані громадяни) та члени їх сімей (діти). Таке право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та звільнення), якщо інше не передбачено законом.  

             Реабілітаційне лікування надається по путівках, видача яких здійснюється з урахуванням вимог Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 № 12. Вище зазначеним Порядком передбачено, що путівка до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу видається застрахованій особі лікувально-профілактичним закладом, у якому вона перебуває на лікуванні, згідно з висновкомвідбірковоїкомісії лікувального закладу щодо направлення хворих до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів та за наявності довідки страхувальника (додаток 4 до Порядку).

           Довідка страхувальника заповнюється за основним місцем роботи застрахованої особи, завіряється у робочому органі Фонду, де підприємство, організація, установа перебуває на обліку у якості страхувальника. Така довідка дійсна протягом одного місяця. До путівки додається виписка з медичної карти хворого з висновкомвідбірковоїкомісії лікувально-профілактичного закладу та рекомендаціями щодо його подальшого лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу.

           У 2017 році по путівках, придбаних Харківським обласним відділенням Фонду, застраховані особи, у яких є медичні показання до відновлювального лікування, мають можливість бути направленими в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів для лікування наступних захворювань:

Клінічний санаторій «Березівські

мінеральні води»

Для дорослих:відновлювальне лікування: після оперативних втручань на органах травлення, після ортопедичних операцій, після хірургічних втручань на органах сечостатевої системи, після операцій на легенях, порушень обміну речовин;

медико-психологічна реабілітація учасників АТО.

Для дитини в супроводі дорослого:

відновлювальне лікування порушень обміну речовин.

Клінічний санаторій «Роща»

Для дорослих:відновлювальне лікування після гострого інфаркту міокарду, операцій на серці та магістральних судинах;

відновлювальне лікування після гострих церебральних порушень.

Санаторій «Високий» Відновлювальне лікування порушень перебігу вагітності

Красноградська міжрайонна виконавча дирекція звертає увагу, що всім працюючим особам, які потребують лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу, за направленням необхідно звертатися до завідувачів, лікарів профільних відділень закладів охорони здоров’я.

Додаткову інформацію можна отримати у Красноградській МРВД та її представництвах за телефонами : Красноград (0244)71035, 73844,

                 Зачепилівка (0261)51941,

                 Кегичівка (0255)32269,

                 Сахновщина (0262)32569