650x480 toHeight 100 images djmediatools img 9661.jpg.1Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов спільно з керівництвом ПАТ «Украгазвидобування» обговорив способи взаємодії та можливі механізми залучення додаткових інвестицій з боку видобувної компанії для відновлення та будівництва місцевих доріг. Участь у нараді взяли представники Служби автомобільних доріг, облавтодору, департаментів екології, капітального будівництва та ЖКГ облдержадміністрації.

За словами директора з земельних відносин Філії бурового управління «Укрбургаз» ПАТ «Укргазвидобування» Володимира Соколовського, цьогоріч компанією заплановане буріння на Харківщині 46 свердловин. Додаткові інвестиції від «Укргазвидобування» надходитимуть саме у ті громади, на території яких здійснюватимуться роботи.

«Прагнемо вибудувати партнерські і взаємовигідні відносини з усіма зацікавленими сторонами. Ми працюємо в конкретних районах, а отже, маємо бути соціально відповідальними. У деяких сільських радах немає потреби спрямовувати кошти на ремонт доріг. У таких випадках угоди соціального розвитку проектуватимуться на реконструкцію дахів, ФАПів чи інші важливі для громади об’єкти».

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов запевнив у тому, що регіон запропонує зручний механізм освоєння інвестицій видобувної компанії:

«До наявних коштів Дорожнього фонду, 5% рентної плати за користування надрами для видобутку газу, Харківщина отримує додаткове джерело інвестицій на відновлення шляхів. Це, з одного боку, сприятиме виконанню урядової програми досягнення нашою державою енергонезалежності. З іншого – допоможе регіону швидше модернізувати дорожню інфраструктуру».

В ході сьогоднішньої наради ухвалене рішення про створення в районах робочих груп, що координуватимуть на місцях договірні відносини та власне реконструкцію автошляхів. Також Сергій Чернов доручив підготувати рамкову угоду між «Украгазвидобування» та дорожніми службами.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua