Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2021 р. № 803 «Деякі питання соціальної підтримки багатодітних малозабезпечених сімей» запроваджено у 2021 році виплату одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року у сумі 2 000 гривень на кожну дитину.

Право на відповідний вид допомоги матимуть одержувачі державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з числа багатодітних сімей.

Витрати на виплату одноразової грошової допомоги відшкодовуються за рахунок коштів державного бюджету.

Одноразова грошова допомога виплачується багатодітним сім’ям, які станом на 1 серпня 2021 р. є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Одноразова грошова допомога призначається на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої сім’ї, яка станом на 1 серпня 2021 р. має вік 6 —18 років (включно).

Одноразова грошова допомога надається у розмірі 2 000 гривень на кожну дитину.

Виплата одноразової грошової допомоги проводиться структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за матеріалами справ одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з числа багатодітних сімей без звернення таких одержувачів.