До уваги отримувачів відшкодування вартості послуги з догляду

за дитиною до трьох років «муніципальна няня»!

Управління соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України № 897 від 30 вересня 2020 року внесено зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Постановою КМУ № 897 установлено, що протягом одного місяця з дня набрання чинності цією постановою, 02.10.2020 року, батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» (далі — компенсація послуги «муніципальна няня»), повинні підтвердити своє право на отримання компенсації послуги «муніципальна няня» шляхом подання структурному підрозділу з питань соціального захисту населення документів, що підтверджують зайнятість кожного з батьків, опікунів дитини відповідно до Закону України «Про зайнятість населення».

За винятком отримувачів послуги «муніципальна няня», які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок ІV ступеня, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів послуги «муніципальна няня», у яких одночасно народилося троє і більше дітей.

Компенсація послуги «муніципальна няня» надається у разі, коли один або обидва з батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю І або ІІ групи.

У разі не підтвердження права на отримання компенсації послуги «муніципальна няня» її виплата припиняється з місяця, що настає за місяцем виникнення обставин, які призвели до втрати права на отримання такої компенсації.

Одночасно повідомляємо, що управлінням проводиться перевірка фізичної особи - підприємця та юридичної особи, які надають послуги Муніципальна няня. Змінами до Порядку передбачається, що фізичною особою — підприємцем (КВЕД 97.00 та/або КВЕД 88.91), може здійснювати догляд одночасно не більше ніж за трьома дітьми, за винятком догляду за дітьми з багатодітної сім’ї. Муніципальна няня, яка є юридичною особою (КВЕД 78.20 та/або КВЕД 85.10), може забезпечувати здійснення догляду одночасно не більше ніж за десятьма дітьми з різних сімей за адресою, визначеною муніципальною нянею.

Підставою для відмови в призначенні або для припинення виплати компенсації послуги «муніципальна няня» є також установлення факту порушення вищезазначених умов Порядку.

Для отримання будь-яких роз’яснень та консультацій звертайтесь до управління соціального захисту населення Красноградської РДА за адресою м.Красноград,вул.Бєльовська,84 або за телефоном гарячої лінії: 7-18-10.