До уваги отримувачів житлових субсидій!

Чи потрібно у жовтні повторно звертатися з документами?

Усім діючим субсидіантам, які не мають заборгованості за коммуналку їм ужовтні 2020 року автоматично буде перепризначено субсидію на новий опалювальний період до 1 травня 2021 року.

Ті особи, що мають прострочену понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (станом на 01.10.2020 року 340,0 гривень) втрачають право на призначення субсидії.

У разі повного погашення заборгованості по сплаті за комуналку або укладання договору реструктуризації боргу протягом двох місяців (до 30 листопада 2020 року) субсидіанти повідомляють управління шляхом надання квитанцій та тільки після цього житлова субсидія призначається на опалювальний період 2020/2021рр.

Повідомлення про призначення субсидії на опалювальний сезон надійдуть за місцем проживання.

Комупотрібно у жовтні звернутися з документами? 

Із заявою та декларацією про доходи потрібно звернутися лише тим, кому не призначено житлову субсидію в літній період.

Жителям сільської місцевості з питань отримання житлових субсидій необхідно звернутися до уповноваженої особи сільської ради.

Отже, якщо в період отримання субсидій відбулися зміни паспорта, набули право на отримання паспорту діти від 14-ти років, необхідно обов’язково повідомити управління.
             За яких обставин необхідно повідомляти управління? 
             Нагадуємо, якщо в період отримання житлових субсидій відбулися зміни у складі сім’ї або було здійснено купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, на суму, яка на дату купівлі перевищує 50 тис. гривень необхідно обов’язково повідомити управління.   
             Також, якщо в період отримання субсидій відбулися зміни паспорта, набули право на отримання паспорту діти від 14-ти років, необхідно обов’язково повідомити управління. Одночасно повідомляємо, що для призначення житлових субсидій обов’язковим є надання отримувачами реєстраційного номеру облікової картки платника податків для усіх членів сім’ї, за виключенням осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером.

Яку субсидію будуть отримувати особи що вперше звертаються за призначенням?

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг надається громадянам у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок в АТ “Ощадбанк”. Громадянам, які вже одержували житлову субсидію у попередньому опалювальному сезоні і у них (за даними   виконавців комунальних послуг) відсутня заборгованість житлова субсидія на наступний строк призначається у грошовій готівковій формі.

Для отримання будь-яких роз’яснень та консультацій звертайтесь до управління соціального захисту населення Красноградської РДА за адресою м.Красноград, вул.Бєльовська, 84 або за телефоном гарячої лінії: 7-18-10.

Начальник Управління                                               Світлана ГОНТАР

Лариса Злидень 73988