Резюме як сучасний інструмент пошуку роботи  

РЦЗ 

Одним із напрямків діяльності Красноградської районної філії Харківського обласного  центру зайнятості  є   профорієнтаційна робота з  випускниками навчальних закладів району.

Вже третій рік на базі Красноградського коледжу Комунального закладу "Харківська гуманітарно - педагогічна академія" Харківської обласної ради функціонує профорієнтаційний «Центр кар΄єри» для випускників закладу.

 Діяльність «Центру кар΄єри» проводиться з метою інформування студентської молоді про сучасні послуги та сервіси Державної служби зайнятості,  адаптації майбутніх педагогів до умов сучасного ринку праці, мотивації до продовження навчання чи активного пошуку легальної роботи в Україні за  спеціальністю.

          23 вересня 2021 року в приміщенні Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості для студентів, які навчаються за спеціальністю «Трудове навчання та технології», проведено перше в цьому навчальному році засідання Центру на тему «Резюме як сучасний інструмент пошуку роботи».

Фахівець філії ознайомила присутніх із сучасними джерелами пошуку роботи, серед яких, одним із найактуальніших  є пошук роботи за допомогою резюме.

Випускники дізналися про види, структуру та вимоги до змісту резюме та  супроводжувального листа.

 Під час тренінгових вправ  учасники навчилися визначати ключові вміння, навички та особисті якості майбутнього педагога, які доцільно відобразити в резюме.

 Крім того, студентів ознайомили з можливостями Освітнього порталу державної служби зайнятості, освітніми онлайн ресурсами та сайтами з пошуку роботи, використання яких сприятиме удосконаленню навичок пошуку роботи випускниками в майбутньому.