Шановні роботодавці Красноградщини!

Центри зайнятості здійснюють пошук та підбір персоналу за фахом і за рівнем професіоналізму, для всіх суб’єктів господарювання. Для того щоб центр зайнятості дізнався про Вашу потребу в працівниках, необхідно подати форму звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)».

Подаючи форму звітності №3-ПН, ви інформуєте про потребу в працівниках, а центр зайнятості допомагає Вам знайти працівників. Вчасно подана форма звітності може показати Ваші наміри прийняти на роботу працівника-інваліда або когось із числа громадян, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні, для заповнення квоти.  Форма подається не пізніше 10 робочих днів з дати відкриття вакансії. Нагадаємо: датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця або припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним. Ще важливий момент: подавати форму потрібно завжди, навіть тоді, коли ви самостійно, без допомоги служби зайнятості, шукаєте працівника. У цьому випадку в графі 5 розділу I вказуєте «Ні».

При заповненні форми звітності №3-ПН використовуйте Порядок №316. У ньому докладно описаний алгоритм заповнення звіту. Форма складається з двох розділів. Розділ I заповнюєте завжди. Тут відображаєте основні дані про вакансії. Розділ II заповнюєте і подаєте тільки тоді, коли для пошуку вакансії ви хочете зплучити центр зайнятості (в графі 5 розділу I вписано «Так»). В цьому розділі вказуєте основні характеристики вакансії та вимоги до претендентів. В одному звіті заповнюєте окремий розділ II до кожного запису в розділі I, в графі 5 якої вписали «Так».

Форма №3-ПН подається до центру зайнятості незалежно від місцезнаходження Вашого підприємства (п. 1.3 Порядку №316). Якщо працівники потрібні в підрозділ, який знаходиться в іншому населеному пункті, звіт можна подати в будь-який найближчий центр зайнятості.

Якщо у Вас є питання щодо заповнення або подачі форми №3-ПН Ви можете зателефонувати до відділу взаємодії з роботодавцям Красноградської районної філії ХОЦЗ за телефоном 7-17-44 або безпосередньо за адресою м. Красноград, вул. Соборна, 81 А».