Протидія

Шановні мешканці району!

Одним із найтяжчих злочинів в усьому світі є торгівля людьми. Торгівля людьми є не лише сучасною формою рабства, яке порушує права людини, а й тяжкою формою насильства, що спричиняє ризик для її здоров’я. Жодна країна світу не може убезпечити себе від торгівлі людьми, і Україна не є виключенням.

А саме зараз з початку впровадження карантину Урядом було повернуто з – за кордону тисячі громадян України, серед яких, ймовірно, є особи, які постраждали від торгівлі людьми.

На сьогоднішній день зусилля Уряду спрямовані на виконання заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, однак у таких умовах ситуація торгівлі людьми може погіршитися та набрати нових методів використання вразливих верств населення. Кожному, хто потрапив у рабство, можна допомогти та покарати кривдників, але для цього потрібно повідомити відповідні служби:

Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації: (057) 705 00 22;

-             Номер телефону Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:

          0 800 505 501(безкоштовно зі стаціонарних телефонів) та 527

-             Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації:  

          0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного)

          В Красноградському районі відповідальним структурним підрозділом щодо надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми є Управління соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації, яке знаходиться за адресою: м. Красноград, вул. Бєльовська 84, тел. (05744) 73802

Не будьте байдужими, якщо Вам відомий факт торгівлі людьми не мовчіть про це!

Начальник управління                                                Світлана ГОНТАР