Надрукувати
Новини

11111

Запрошуємо волонтерів до співпраці з Красноградським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави - це злочинність. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття.

Для вирішення проблемних моментів та повернення до нормального законослухняного життя в суспільстві осіб, які вчинили правопорушення, в Україні у 2015 році створено систему пробації (Закон України «Про пробацію»).

Уповноважені органи пробації працюють з такими критеріями громадян, як:

v обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь;

v особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт;

v особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт;

v особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням;

v звільнені від відбування покарання вагітні жінки та жінки, які мають дітей віком до трьох років;

v особи, які засуджені до покарання у виді обмеження волі, які направляються для відбування покарання до виправних центрів;

v особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Але одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання повноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадянським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушника.

З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію».

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведення з ними соціально –виховної роботи. Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації. Положення про організацію діяльності волонтерів пробації затверджуються центральним органом виконавчої влади, що формує державну політику в сфері пробації.

Волонтером пробації може стати:

Виконання окремих завдань, поставлених перед уповноваженими органами з питань пробації, щодо волонтерської організації, пов’язаних із пробацією, здійснюється на добровільній та безоплатній основі.

До волонтерської діяльності, пов’язаної із пробацією, не залучаються:

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямами:

Діяльність волонтерів пробації, пов’язана із здійсненням наглядових заходів за дотриманням суб’єктами пробації обов’язків, визначених законом та покладених на них рішенням суду, передбачає участь:

Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звернутися за такими контактами:

63304, вул. Захисників України, 121, м. Красноград, Харківська область, роб.тел. (05744)7-00-92 Красноградський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства.