Надрукувати
Новини

IMG 0383 1024x682У п’ятницю, 16 вересня, у Будинку техніки велелюдно відзначали день народження міста Краснограда.

Організатори цікавого дійства доклали надзвичайно багато зусиль, аби урочистості надовго запам’яталися містянам. І їм це вдалося. Свято вийшло не традиційним, з місцевим колоритом і приємними сюрпризами.

Розпочалася змістовна програма пісочною анімацією про Красноград, яку виконала майстер-художник Карина Плотникова. Традиційно присутніх на святі вітали запашним короваєм. Далі до зали вносять прапори району й міста. Лунає Гімн України.

 До земляків і гостей зі словами привітань звертаються: господар заходу — міський голова Володимир Максим, очільник райдержадміністрації Євген Третяков, голова райради Володимир Птишник, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда Ніна Мусатова. Кращих земляків вони нагороджують почесними відзнаками. Зокрема, грамоту РДА учасникові бойових дій у Другій світовій Володимирові Матвійовичу Ільїну вручає голова райдержадміністрації Є. Третяков. Віншують і багатьох інших красноградців, які своєю працею у різні роки звеличували й нині звеличують рідне місто.

Багато новинок очікувало на глядачів у розпалі святкового заходу.

Уперше почесну медаль «За заслуги перед містом Красноградом» отримують Григорій Білоус та Володимир Бондаренко. Нагороду за Володимира Федоровича приймає його дочка Інна Володимирівна.

Уперше лунає гімн Краснограда у виконанні вокального ансамблю «Спогад» під орудою заслуженого працівника культури України Володимира Волощука. До речі, він є автором музики, а слова головної пісні про місто написала місцева поетеса Тетяна Дмитренко.

Уперше урочистості ведуть шість пар ведучих, серед яких окремі депутати міської ради, секретар міськради Катерина Єніна, представники громадськості та молодіжної ради. Яскраве дійство супроводжується не менш цікавими концертними номерами у виконанні місцевих аматорів. В усьому відчувається любов до рідного краю й небайдужість до його долі.

Вражає фінальна частина свята. Публіка піднімається й стоячи слухає «Пісню про Красноград» у виконанні депутатів міської ради, ведучих свята, міського голови. На останньому куплеті до них приєднуються голова РДА Є. Третяков, голова райради В. Птишник і кандидат на посаду першого заступника голови РДА В. Кицюк. Надзвичайно теплий і зворушливий фінал.

І ще одна приємність — кожен учасник урочистостей отримав у подарунок прапорець і повітряну кульку з символікою міста.

Любімо наш Красноград! Пишаймося тим, що ми красноградці!

IMG 0600 1024x682  IMG 0478 1024x682   IMG 0397 1024x682

Джерело: Вісті Красноградщини