Надрукувати
Новини

громадські слухання

Матеріали районної газети "Вісті Красноградщини" від 21 липня 2017 року.

Днями у населених пунктах територіальних громад, які заявили згоду на добровільне об'єднання територій із центром у Наталиному, вдруге відбулися громадські обговорення.

Шостого липня про це радилися у Попівці, Ясній Поляні та самому Наталиному, а десятого - у Кобзівці та селищі Дружба.

У ході зборів детально аналізували проекти рішень відповідних сільських рад щодо об'єднання та план організаційних заходів для здійснення цієї мети. У вівторок, 11 липня, за результатами обговорення в Наталинській, Кобзівській та Попівській сільських радах відбулися засідання сесій. Депутати ухвалили проекти рішень про добровільне об'єднання територіальних громад і доручили керівникам вищеназваних сільрад подати їх на розгляд обласної державної адміністрації. Наразі документи знаходяться в облдержадміністрації. Там їх перевірять на відповідність Конституції та законам України й нададуть свої висновки.

Нагадаємо, раніше Наталинська сільрада ініціювала добровільне об'єднання територіальних громад із центром у Наталиному. Пропозицію підтримали Кобзівська, Попівська і Соснівська сільські ради. У Наталиному та Соснівці немає спільних меж. Тому, відповідно до чинного законодавства, таке об'єднання неможливе. Попри це наталинці обіцяють надалі співпрацювати з Соснівською громадою та сприяти розвитку інфраструктури її територій.