Надрукувати
Новини

Підстави розірвання договору оренди земельної ділянки в односторонньому порядку

Відповідно до ст. 651 Цивільного кодексу України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом.

Згідно зі статтею 32 Закону України «Про оренду землі» на вимогу однієї із сторін договір оренди землі може бути достроково розірваний за рішенням суду в наступних випадках:

  1. В разі невиконання сторонами, орендарем та орендодавцем, обов’язків, передбачених статтями 24 і 25 Закону України «Про оренду землі», а саме:

Також, на вимогу однієї із сторін договір оренди землі може бути достроково розірваний за рішенням суду у разі:

  1. Невиконання сторонами обов'язків, передбачених умовами договору, наприклад, щодо розміру, умов і строків внесення орендної плати.
  2. Випадкового знищення чи пошкодження об'єкта оренди, яке істотно перешкоджає передбаченому договором використанню земельної ділянки.
  3. Виникнення підстав, визначених Земельним кодексом України та іншими законами України, наприклад:

За більш детальною інформацією та необхідною консультацією або роз’ясненням, Ви можете звертатися до відділу «Красноградське бюро правової допомоги» Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Красноград, вул.Бєльовська,90,3 поверх, каб.30, контактний номер телефону 7-05-29 та за телефоном гарячої лінії системи БПД 0 800 21 31 03.