Надрукувати
Новини

DSC 4000Протягом 1932-1933 рр. в Україні щохвилини від голоду помирало 17 наших співвітчизників, щодня – з лиця землі зникало населення одного невеликого містечка, подібного до Краснограда. Як доводять історичні джерела, штучно створене лихо забрало життя мільйонів українців, у тому числі наших земляків. Сьогодні, 25 листопада, у районному Будинку культури відбувся скорботний мітинг пам’яті жертв голодомору 30-х років минулого століття.

Подія зібрала під одним дахом представників районної влади, учнівську та студентську молодь і мешканців міста. Символічні колоски пшениці, мерехтіння свічок і голоси ведучих, які промовляють до притихлої зали словами спогадів очевидців голодних тридцятих… Прониклива хвилина мовчання, коли кожен подумки згадує своїх рідних, яких не оминула та страшна біда.

Ми мусимо знати, розуміти й пам’ятати свою історію, аби не допустити повторення гірких уроків минулого. Ця думка об’єднала виступи промовців під час мітингу. До красноградців звернулися кандидат на посаду першого заступника голови РДА Валерій Кицюк, очільник райради Володимир Птишник і секретар міської ради Катерина Єніна. З емоційною промовою виступив перед зібранням настоятель Свято-Благовіщенського храму протоієрей Миколай.

—Люди самі творці своєї долі та історії, а наше серце —  поле бою добра й зла. Котра з цих рис переможе та якими будуть наслідки наших вчинків залежить від кожного з нас, – зауважив священик. — Тож  попри все необхідно прагнути жити в мирі, взаєморозумінні та любові й нехай Господь вбереже нас від недобрих помислів і хибних кроків.

Завершився мітинг покладанням квітів до пам’ятного знаку жертвам голодомору в Краснограді.

Нагадаємо, що загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті» за жертвами Голодомору 1932-1933 рр. відбудеться в Україні в суботу, 26 листопада, о 16.00. Тож на знак скорботи за мільйонами загублених життів цього дня не забудьте із настанням темряви  запалити лампадки на підвіконнях своїх помешкань.

Джерело: Вісті Красноградщини