Надрукувати
Новини

   

             Управління соціального захисту населення повідомляє, що 15 квітня закінчився опалювальний період 2019-2020рр. Відповідно до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України від 17. 04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг здійснюється щомісяця у грошовій формі (готівковій або безготівковій).

           Пільги на оплату житлово-комунальних послуг у безготівковій формі здійснює АТ «Ощадбанк» на підставі отриманих від Мінсоцполітики реєстрів нарахованих сум платежів пільговикам шляхом перерахування коштів загальними суми з рахунка для виплати пільг на рахунки виконавців комунальних послуг.

Після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати пільг, відображені на облікових записах пільговиків, які утворилися станом на 1 червня, виплачує пільговикам АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки зазначених осіб, відкритих в АТ «Ощадбанк». У разі відсутності відкритого рахунка в АТ “Ощадбанк” рахунок відкривається за заявою пільговика до АТ «Ощадбанк». Відкриття рахунка здійснюється в порядку, визначеному АТ «Ощадбанк».

За заявою пільговика, поданою до управління соціального захисту населення до 15 травня (15 жовтня), у якій зазначаються виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку неопалювального (опалювального) сезону на рахунок пільговика в уповноваженому банку або через поштове відділення Укрпошта. 

У разі подання заяви після 15 травня (15 жовтня) протягом неопалювального (опалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика тільки в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою. Управителі, об’єднання, виконавці комунальних послуг надають до 1 травня та 1 жовтня управлінню соціального захисту населення інформацію про пільговиків, які станом на 01 травня 2020 року мають  прострочену понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (тобто остання оплата за січень 2020 року), загальна сума якої перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340,0 гривень).

У разі наявність простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

У зв’язку з запровадженням карантину, заяву про надання пільги готівкою та у разі отримання пільги через банківську установу довідку про відкриття рахунку у банківській установі можна направити через поштове відділення або вложити у поштову скриньку, яка розташована на фасаді управління.

Телефон для довідок 72327

Начальник Управління                                                   Світлана ГОНТАР