Надрукувати
Новини

Увага! Увага! Увага!

Уряд прийняв рішення фінансово підтримати підприємства, що оголосили простій виробництва, а також роботодавців, які вимушено відправили працівників у відпустку без збереження заробітної плати через скорочення обсягів виробництва, робіт, послуг. Постанова Кабінету Міністрів України від 15.07.2020 р. №600 змінила норми Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 р. № 306., за яким центр зайнятості виплачує роботодавцям допомогу по частковому безробіттю на період карантину, яку вони потім перераховують працівникам.

Отже, допомогу по частковому безробіттю на період карантину також надаватимуть працівникам, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини, в тому числі тим, які в період карантину, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину:

- отримують оплату часу простою відповідно до ст. 113 КЗпП (крім періоду освоєння нового виробництва (продукції);

- перебувають у відпустці без збереження зарплати відповідно до п. 31 ч. 1 ст.25 та ст. 26 Закону України “Про відпустки” (крім осіб, які отримують пенсію).

Допомога по частковому безробіттю надається у разі втрати ними частини зарплати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) діяльності за зверненням роботодавця або ФОП, який є застрахованою особою, для її виплати працівникам, з якими не припинено трудові відносини, або ФОП, який є застрахованою особою (крім осіб, які отримують пенсію) та не отримує допомогу по частковому безробіттю на період карантину як працівник.

Більш детальну інформацію можете отримати на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/pokrokova-instrukciya-shchodo-otrymannya-dopomogy-po-chastkovomu-bezrobittyu-na-period або звернувшись до Красноградської районної філії ХОЦЗ за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, буд. 81 А або за тел. 7-17-44. на сайт РЦЗ