Надрукувати
Новини

img5168У малій залі Будинку рад під головуванням президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської обласної, голови обласної ради Сергія Чернова відбулися загальні збори членів Асоціації.

До лав Асоціації сьогодні було прийнято нових членів, серед яких – новостворені об’єднані територіальні громади.

Йшлося також про деякі питання забезпечення перевезення пільгового контингенту жителів області.

Голова обласної ради детально зупинився на аспектах співробітництва територіальних громад. На сьогодні в Україні укладено 69 угод про співробітництво громад, але на Харківщині – жодної.

Тож під час сьогоднішньої зустрічі з головами рад Сергій Чернов запропонував «сільським, селищним та міським головам внести до свого «порядку денного» питання щодо пошуку можливостей та напрямів співробітництва із іншими територіальними громадами задля вирішення нагальних проблем громади. А також до 1 лютого 2017 року надіслати проектні пропозиції щодо співробітництва територіальних громад до Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області».

Крім того, члени Асоціації ухвалили звернення до Кабміну з проханням прискорити розробку Порядку формування органами місцевого самоврядування тарифів на виробництво теплової енергії, виробленої на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії, або внести зміни у діючий Порядок.

Під час зборів говорили про зміни у бюджетному законодавстві та практичні питання формування місцевих бюджетів; заходи щодо запобігання незаконної вирубки лісів та полезахисних лісосмуг на Харківщині; можливості підготовки професійних кадрів для органів місцевого самоврядування; сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад в Харківській області.

Підбито підсумки реалізації обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє» у минулому році та окреслено особливості участі у конкурсі у 2017 році.

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua