tumblr inline p0jgtvON4a1ulcw27 500Депутати обласної ради сьогодні затвердили обласну Програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2018 рік.

На думку депутатів, житлова проблема – одна з основних проблем села. Її вирішення є найважливішою складовою проведення соціально-економічних реформ на селі та фактором підвищення рівня життя сільського населення. Стабільним джерелом введення житла на селі сьогодні залишається індивідуальне будівництво. Низький рівень доходів значної частини сільського населення, неадекватний вартості спорудження житла, не дає підстав вирішення своїх житлових проблем у сучасних умовах.

Тож виникла необхідність розробки та прийняття обласної Програми для поліпшення стану забезпечення жителів сільської місцевості області житлом, створення умов для будівництва чи придбання доступного житла громадянами, які потребують покращення житлових умов.

Її прийняття дозволить спрямувати діяльність на розв’язання як житлових проблем жителів сільської місцевості, які потребують поліпшення житлових умов, так і підтримки будівельної галузі та житлового будівництва шляхом формування платоспроможного покупця на ринку житла.

Реалізація Програми передбачає залучення коштів із різних джерел фінансування: коштів державного бюджету, обласного та районних бюджетів. Загальний обсяг фінансування Програми на поточний рік – 3 млн грн.