пТИШНИК1

ГОЛОД 2

ФОТО ГОЛОДОМОР

Голова районної ради Володимир Птишник разом з представниками виконавчого апарату районної ради взяв участь у заходах до Дня пам'яті жертв голодоморів та 85-роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні - Геноциду українського народу, які відбулися 24 листопада на Центральній площі міста.
85 років віддаляють нас сьогодні від найжахливішого періоду української історії – 1933-го. З кожним роком стає все менше живих свідків Голодомору 1932 – 1933 років в Україні. І саме тому питання збереження пам’яті про нього постає все гостріше.
Сучасні покоління українців – діти, онуки, правнуки тих, хто пережив Голодомор – мають нести правду про цю трагедію крізь час та простір. Це наш святий обов’язок перед світлою пам’яттю мільйонів земляків, які не пережили 1932 – 1933 роки.
Пам’ять про Голодомор – це те знання й той досвід, які дісталися українцям надто дорогою ціною. Розуміння причин та наслідків геноциду, вчиненого проти українців тоталітарним комуністичним режимом, є обов’язковим не лише для нас, але й для всього світу - щоб не допустити повторення подібної трагедії ніде й ніколи.