Від сьогодні у Краснограді з’явилося власне радіо, завдяки якому жителі дізнаватимуться про актуальні новини, слухатимуть мистецькі, науково-розважальні, просвітницькі передачі. У запуску передавача ФМ-діапазону, що ширитиме інформацію на хвилі 103,2, взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та голова Красноградської районної ради Володимир Птишник. 

IMG 5121

Як зазначив Сергій Чернов, ФМ-радіо поступово замінює технологію дротового мовлення, тож проект «Мовлення громад», що впроваджується Національною Радою України з питань телебачення та радіомовлення, давно на часі.  

«Саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо. Сьогодні ж розпочинається мовлення у Краснограді Харківської області, що дуже символічно і приємно», - сказав Сергій Чернов.

IMG 5123 радио

5 жовтня 2017 року Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення визначила переможців конкурсу на мовлення на 22 частотах у 14 регіонах України. Ліцензії на малопотужне FM-мовлення отримали п'ять громад Харківської області, у тому числі; ТРК Красноградщини «Центр», м. Красноград («Говорить Красноград») на частоті 103,2 Гц.

За словами директора ТРК Красноградщини «Центр» Андрія Копитька, обсяг мовлення складатиме 24 години на добу, з яких 12 – власне, решта – ретрансляція Першого каналу Українського радіо. Радіо зможуть слухати не лише мешканці Красноградщини, але й Кегичівщини, Сахновщини та Зачепилівщини.