Надрукувати
Новини

medicine 2 388x278 1Харківська обласна рада отримала роз’яснення щодо доцільності утворення госпітальних округів у регіоні. Інформація надана у зв’язку з відповідним зверненням обласної ради від 31.05.2017 року до центральних органів влади.

«Різні, під час суперечливі, підходи представників місцевої влади та громадськості до госпітального розподілу, що надійшли до робочої групи, а також процес утворення об’єднаних територіальних громад, що триває на сьогодні у регіоні, не співпадає з планом створення госпітальних округів.

Окрім цього, недосконалість нормативно-правового супроводу реформ, зокрема, неприйняття необхідних змін до Бюджетного та Податкового Кодексів України, відсутність Єдиного національного замовника медичних послуг, затвердженого державного організаційного та правового пакету медичної допомоги, неврегулювання процесу вільного вибору лікаря пацієнтом, змусили керівництво Міністерства охорони здоров’я України задекларувати перенос початку реформи первинної ланки медичної допомоги з 01 липня 2017 року на 2018 рік», - йдеться у відповіді щодо перспектив утворення в регіоні госпітальних округів.

Враховуючи зазначені вище обставини, резюмуюча частина роз’яснення наступна:

«… з метою недопущення погіршення якості та доступності надання медичної допомоги мешканцям області, за результатами засідання робочої групи від 07 липня 2017 року схвалено звернення обласної державної адміністрації до Міністерства охорони здоров’я України про перенесення терміну прийняття управлінського рішення щодо створення госпітальних округів Харківської області на рівні центральних органів влади на 2018 рік після початку реалізації реформи на первинній ланці».

011

01

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua/