Надрукувати
Новини

Голова районної ради Володимир Птишник бере участь у роботі круглого столу, що проходить сьогодні у Будинку рад Харківської обласної ради і організований задля обговорення різних точок зору та формування бачення майбутнього адміністративно-територіального устрою Харківської області.

Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов дав доручення створити спільну з Мінрегіоном робочу групу на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо моделювання субрегіонального рівня.

Як зазначив Сергій Чернов, усі рівні влади, відповідно до доручення Глави Уряду, працюватимуть спільно задля того, аби:
змоделювати адміністративно-територіальний устрій районного рівня відповідно до європейських критеріїв;
з урахуванням сучасних вимог та європейських стандартів та утворених госпітальних округів створити адміністративні округи, як основи для майбутніх районів;
затвердити території районів усіх областей – завершити формування автономних терокругів районного рівня;
внести на розгляд Кабміну пропозиції щодо схвалення і внесення до Верховної Ради проекту законодавчого акту (актів) для затвердження територій нових районів та їх затвердження до червня 2020 року.

За словами Сергія Чернова, тепер, коли громади зрозуміли переваги об’єднання і процес створення базового рівня влади можна вважати успішним, настав час перейти до формування спроможних районів і власне субрегіонального рівня.

Sogodni v Kvasilovi vidbudetsja zasidannja vikonkomu selishchnoji radi 7128