Надрукувати
Новини
Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Красноградський центр первинної медико-санітарної допомоги став переможцем конкурсу міні-грантів у рамках виконання Проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді».
За словами Сергія Чернова, в межах проєкту «Первинна медицина в громадах», цьогоріч була організована робота з проведення відповідних конкурсів міні-грантів, мета яких – вирішення локальних та болючих питань громади у сфері охорони здоров’я.
«Дванадцять претендентів Харківської області стали переможцями медичного гранту, серед них і проєкт Красноградщини – "Забезпечення доступності та ефективності первинної медичної допомоги мешканцям територіальної громади міста Краснограда, селищ Дослідне, Куми та Степове шляхом проведення телемедичних консультацій", що спрямований на підвищення якості медичного обслуговування населення», – розповідає голова обласної ради.
Зокрема, в рамках реалізації проєкту оновлено матеріальну базу амбулаторії у Центрі первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району на нове сучасне лабораторне обладнання, а саме придбано: аналізатор сечі, автоматизований гематологічний та напівавтоматичний біохімічний аналізатори, витратні матеріали. Загальна вартість проєкту склала 300 тис грн, з них грантові кошти – 270 тис грн і коштів Красноградського міського бюджету 30 тис грн.
Відтепер дванадцять кваліфікованих лікарів сімейної медицини зможуть оперативно призначати пацієнтам лікування, а також шляхом телемедицини проводити консультації із спеціалістами обласного рівня.
«Раніше мешканці Красноградщини були вимушені їздити до Харкова за більш якіснішими медичними послугами – для проведення лабораторних аналізів та інструментальних досліджень, – говорить Сергій Чернов. – Наразі нове обладнання придбане та протестоване. Наприкінці вересня Центр зможе повноцінно проводити якісні лабораторні дослідження для усіх 43,5 тис мешканців району».
Зараз амбулаторія загальної практики сімейної медицини має два відділення та фельдшерський пункт, що обслуговує 21,5 тис пацієнтів, з них 20,5 тис міських та 1 тис сільських осіб, в тому числі мешканців селищ Дослідне, Куми та Степове.