ФМАЙСТ

ФМАЙСТ3

У Харківському Будинку рад відбулася одноденна фахова майстерня для представників обласної та районних рад на тему «Секторальні реформи, як невід’ємна складова процесу децентралізації: освіта», в якій взяв участь голова Красноградської районної ради Володимир Птишник разом з представником відділу освіти Оксаною Василенко.

У ході навчання учасники заходу обговорювали ключову освітню реформу, а саме створення в територіальних громадах нового освітнього простору та розбудову мережі опорних шкіл. Також учасники заходу мали змогу проаналізувати нормативно-правову базу на предмет практичного застосування законів та підзаконних актів, що стосуються освітньої галузі.

Фахова майстерня проводилася в інтерактивній формі, де учасники після презентації теми мали змогу поставити питання модератору, подискутувати та обмінятися враженнями. У ході навчання було обговорено питання залучення нових кваліфікованих спеціалістів, оновлення матеріально-технічної бази, розбудови освітнього простору, забезпечення принципу відкритості та прозорості в діяльності навчальних закладів, створення гідних умов для отримання освіти  в усіх територіальних  громадах області .

Зустріч була організована у рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад.