uszn sdop

Шановні громадяни!

Управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації повідомляє, що набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1098 «Про затвердження порядку призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату».

Цей Порядок визначає механізм призначення та виплати у період з 1 січня 2018 р. по 31 грудня 2020 р. тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (63 роки), але не набула права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, але за наявності в неї не менш як 15 років страхового стажу.

Для призначення тимчасової допомоги особа подає до управління праці та соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання такі документи:

заяву;

документ, що посвідчує особу;

інформацію про адресу зареєстрованого місця проживання (адресу місця фактичного проживання);

документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

довідку про наявний страховий стаж, видану органами Пенсійного фонду України;

декларацію про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї) за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення за призначенням тимчасової допомоги;

Відповідальність за достовірність наданої інформації покладається на особу, яка звернулася за призначенням тимчасової допомоги.

Розмір тимчасової допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність, і середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не

може перевищувати 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Отримати будь яку інформацію про отримання усіх видів державних допомог можна в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, або за телефоном гарячої лінії 71810.