Надрукувати
Новини

B76A811C 2C83 4B1C B191 5AC2E4A5A69D bigКрасноградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою виконання плану протиепізоотичних заходів із профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2019 рік, затверджених рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу в Україні, з середини жовтня цього року (орієнтовано з 15.10.2019) в Харківській області розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу шляхом розповсюдження приманок з вакциною.

Розповсюдження приманок відбуватиметься в лісових та польових угіддях району, поза території населених пунктів та водойм.

Красноградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує, що ліквідація сказу навіть на значних територіях Красноградського району - цілком реальна справа за умови проведення комплексних заходів та наполегливої праці фахівців ветеринарної медицини, лісового та мисливського господарств, місцевого самоврядування, житлово-комунальних служб та громадських організацій. Інформуємо, що приманки безпечні для людей і тварин, мають вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Прохання до жителів району: при виявленні приманок не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання застерегти своїх дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не намагалися її розламати.

Начальник Красноградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області С. ПАВЛЕНКО