областьГолова районної ради Володимир Птишник взяв участь у пленарному засіданні ХІІ сесії Харківської обласної ради VII скликання.

Сьогодні депутати затвердили проект змін до Перспективного плану формування територій громад; схему формування госпітальних округів Харківської області; план заходів на 2018-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року; Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання заходів Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки.

Внесли зміни до обласного бюджету та  дев’яти регіональних програм:

-         економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік;

-         сприяння розвитку малого та середнього підприємництва;

-         надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області;

-         розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік;

-         соціального захисту населення;

-         охорони навколишнього природного середовища;

-         «Новий освітній простір Харківщини»;

-         «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки»;

-         розвитку інформаційного простору.

За ініціативи Сергія Чернова підготовано та ухвалено депутатами звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо реалізації Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

На цьому пленарному засіданні депутатський корпус присвоїв звання «Почесний громадянин Харківської області» ще п’яти мешканцям регіону, як це відбувається щороку, починаючи з 2006-го.

Розглянуто близько 20 питань кадрового та майнового характеру. Також внесені зміни до Положення про обласний конкурс ім. О.С. Масельського на кращий літературний твір; затверджені звіти про хід виконання низки регіональних програм.