Надрукувати
Новини

карта района ОТГМатеріал районної газети «Вісті Красноградщини».

Якою може бути адміністративна карта району вже найближчим часом?

Чимало наших читачів цікавляться: «У населених пунктах Красноградщини відбуваються зібрання, на яких розглядаються доленосні для всіх питання: об’єднання громад. Хотілося, щоб газета детальніше розповіла про те, які вже рішення на місцевому рівні були ухвалені щодо цього?». Ось що вдалося з’ясувати нашому кореспонденту.

Відповідно до перспективного плану, в районі передбачалося створення трьох територіальних громад із центрами в Краснограді, Наталиному та Хрестищі. Саме сільські ради, що мали б стати центрами об’єднаних громад, і надіслали пропозиції іншим сільрадам приєднуватися до них.

Після громадських слухань Наталинська територіальна громада запросила до об’єднання населені пункти Попівської, Мартинівської, Петрівської, Соснівської, Володимирівської та Кобзівської сільських рад. На початку червня Попівська та Соснівська територіальні громади надали згоду на об’єднання з центром у Наталиному, хоча реалізацію рішення соснівців тепер ускладнило небажання Петрівської громади об’єднуватися з Наталиним. Мешканці Добреньки та Мартинівки майже одноголосно відмовилися від об’єднання, мотивуючи своє рішення тим, що у Наталиному відсутня належна інфраструктура. Таке рішення ухвалили й жителі Володимирівської територіальної громади. Тож сесія цієї сільської ради направила своїм колегам з Наталиного відмови – поки що тут планують працювати так, як і раніше.

Минулої суботи у Петрівському сільському будинку культури відбулися загальні збори з питань об'єднання, на яких були присутні 228 мешканців.При обговоренні  не обійшлося без справді гарячих дебатів, бо більшість присутніх не побажали об’єднання з центром у Наталиному. Частина з них не проти увійти до складу Красноградської територіальної громади. Що робити далі – тут остаточно не вирішили.

Непрості обговорення проходили ще в одній територіальній громаді – Кобзівській. Жителі Кобзівки не проти об’єднання з центром у Наталиному. А ось представники селища Дружба, що також входить до складу сільради, не підтримали цієї пропозиції. Але більшістю голосів все ж було надано згоду на об’єднання.

Ініціатива Хрестищенської сільської ради, щодо об’єднання населених пунктів М-Комишуватської та Кирилівської сільських рад з центром у Хрестищі, не була сприйнята позитивно. Комишуватці одноголосно висловилися проти, і сьогодні вивчають пропозицію приєднання до Красноградської територіальної громади. Бажання приєднатися до громади з центром у місті Краснограді висловили також депутати Кирилівської сільської ради.

Що стосується Красноградської об’єднаної територіальної громади, то до її складу вже погодилися увійти і мешканці населених пунктів Зорянської, Іванівської та Піщанської сільських рад.