19 вересня красноградці святкують День міста та 76-у річницю визволення рідного краю від нацистів. Сьогодні містяни згадують ті страшні події війни та вшановують пам’ять загиблих.

Цей день наповнений і радістю, і водночас гірким смутком. Не лише тому, що звільнення українських міст і сіл пов’язане з чималими людськими втратами. Час безжальний і до фронтовиків, які вистояли у тій немилосердній війні, адже з кожним роком ветеранів залишається все менше. Це люди, які на власні очі бачили війну і пройшли всі кола пекла, які ціною власного життя боронили кордони рідного краю. Вони залишили своїм нащадкам найбільший спадок - українську державу та нашу квітучу малу батьківщину.

Урочисті заходи з нагоди 76-ї річниці звільнення Красноградського району від нацистів розпочалися з районної святкової ходи на Малій площі міста: з квітами у руках до меморіального комплексу «Братські могили» урочисто прямували очільники району, ветерани, представники трудових колективів, учнівська й студентська молодь та містяни. На Братських могилах традиційно відбувся мітинг.

До присутніх звернувся голова районної ради Володимир Птишник: «Маємо пам’ятати, яку дорогу ціну заплатили наші діди та прадіди за повернення миру на рідну землю. Це був і безмежний подвиг, і справжня самопожертва. Бажаю всім терпіння і миру, чистого неба, світлих думок та всього самого доброго на життєвому шляху. Ніхто не забутий, ніщо не забуто. Тож ми знову і знову приходитимемо до цього святого місця, де, здається, зупинився час, але наша світла пам’ять жива…»

Теплі слова пролунали також із вуст настоятеля Свято-Благовіщенського храму протоієрея Миколая, який відслужив панахиду за нашими земляками, які не повернулися додому з війни.

Закінчився мітинг урочистим покладанням квітів до обеліску.

IMG 3054

IMG 3074

IMG 3076

IMG 3106

IMG 3174

IMG 3212