Надрукувати
Новини

черновПро це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час підсумкового спілкування з журналістами в рамках поїздки до Красноградщини. 

Сергій Чернов говорив про плани локальні щодо Красноградського району та масштабні стосовно всієї області. Порушені теми стосувалися вдосконалення дорожнього покриття, забезпечення житлом переселенців, а також заходів, спрямованих на розбудову інфраструктури Красноградщини.
Стосовно намірів з реконструкції дорожнього покриття  в регіоні, Сергій Чернов зазначив:

«Наступного року на Харківщині планується освоїти близько 2 мільярдів гривень на ремонт доріг: 750 млн грн. (35%) передбачаються на шляхи місцевого значення, 1,3 млрд грн. – на автошляхи державного значення. Окрім цього державного фінансування, залучатимуться фінансові потужності області, місцевих бюджетів. З’явиться також додаткове джерело надходжень у вигляді 5% рентної плати за видобуток газу».
Актуальним для Краснограда є питання забезпечення житлом переселенців. 

«Невдовзі 12 сімей отримають соціальне житло, яке з’явилося на місці приміщення, що було занедбане і не використовувалося. Завдяки компанії  GIZ впродовж року будівля була відновлена, - сказав Сергій Чернов. Зважаючи, що даним обсягом всі потреби аж ніяк задовольнити не можна, ми підшуковуємо інші приміщення, які можна буде пристосувати для цих важливих цілей».

Крім того, Сергій Чернов прокоментував плани розвитку Красноградщини, посилення його туристичної привабливості, зміцнення спортивного потенціалу тощо.

Так, голова облради провів нараду на території краєзнавчого музеї ім. Мартиновича, де планується невдовзі облаштувати планетарій. За словами Сергія Чернова, він буде другим на Харківщині і зможе своїм існуванням довести, що невеликі міста спроможні на втілення масштабних проектів, що будуть цікаві для туристів не лише з України.

Також Сергій Чернов традиційно в ході візиту на Красноградщину ознайомився з будівництвом сучасного ФОКу. Цьогоріч з обласного бюджету було спрямовано 5 млн грн. на його будівництво. На сьогодні завершені роботи з фундаментом, будівельники приступили до зведення стін.

Чимало є амбітних планів з розвитку Краснограда і всієї області, каже голова облради. Поступово, спільно з однодумцями, усе замислене буде втілюватися. Як  багато чого іншого, що вже здійснено.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua/ua