мыныпроектПід головуванням очільника облради Сергія Чернова відбулося засідання Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє».

Учасники зібрання обговорили стан реалізації проектів у цьогорічному конкурсі, а також розглянули пропозиції, що надійшли до Конкурсного комітету стосовно внесення змін до Положення про Порядок проведення обласного конкурсу надалі.

Як повідомив голова обласної ради Сергій Чернов, «станом на сьогодні з 431 проектів втілено 103 на загальну суму 14,7 млн грн у 13 районах, 5 містах та 2 ОТГ. До впровадження практично підготовлено ще 117 міні-проектів у 20 районах, 4 містах та 1 ОТГ області (всі завдання за проектами виконані, але поки не вручені сертифікати). Тобто, половина міні-проектів, що перемогли цьогоріч у конкурсі, повністю впроваджені. Інші – на стадії реалізації.

Розглядаючи пропозиції щодо внесення змін до Положення про конкурс, члени комітету запропонували кілька ключових правок.

Насамперед, перейти від впровадження енергозберігаючих проектів, що базувались на заміні вікон, до проектів розвитку територій.

Таким чином, пріоритетними у конкурсі 2018 року будуть номінації «Добробут та розвиток громад», «Благоустрій та охорона довкілля», «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму».

Запропоновано загальну суму фінансування проекту збільшити до 300 тис.грн. Крім того, планується запровадити окрему категорію учасників – проекти співробітництва громад: обсяг їх фінансування – у межах 1,5 млн грн.

Після узагальнення всіх пропозицій, що пролунали під час засідання Конкурсного комітету, проект Положення про порядок проведення конкурсу розглядатиметься постійними комісіями та затверджуватиметься на пленарному засіданні обласної ради.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua