Надрукувати
Новини

b text 1В ході сьогоднішнього пленарного засідання ХІІ сесії облради депутати затвердили схему формування госпітальних округів Харківської області.

Спільним розпорядженням голови Харківської обласної ради та голови облдержадміністрації на пленарному засіданні ІХ сесії обласної ради 23 лютого 2017 року було створено робочу групу з питань впровадження в області медичної реформи та формування госпітальних округів Харківської області. Після декількох засідань комісії, на яких було розглянуто більше 10 варіантів формування госпітальних округів в області, члени робочої групи запропонували на розгляд профільної комісії оптимальну схему формування госпітальних округів області.

Робоча група запропонувала створити сім госпітальних округів: окремо – госпітальний округ міста Харкова і шість госпітальних округів, які є в районах області.

1-й госпітальний округ до якого входять Богодухівський, Краснокутський, Коломацький, Валківський, Золочівський і Дергачовський райони  включає: населення - 228 тисяч осіб, амбулаторії загальної практики сімейної медицини – 62, ФАПів – 92; 2-й госпітальний округ – місто Люботин і Харківський район з населенням 203 тисячі осіб, включає 36 амбулаторій та 19 ФАПів; 3-й округ – Зміївський, Нововодолазький, Чугуївський та Печенізький райони з населенням 194 тисячі, має 50 амбулаторій та 58 ФАПів; 4-й округ – Великобурлуцький, Вовчанський, Шевченківський, Куп’янський та Дворічанський райони, має 62 амбулаторії та 108 ФАПів; 5-й округ – Сахновщинський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Близьнюківський та Зачепилівський райони, до яких входять 62 амбулаторії та 118 ФАПів; 6-й округ – Балаклійський, Ізюмський, Борівський, Барвінківський та Первомайський райони, на території яких знаходяться 59 амбулаторій загальної практики сімейної медицина та 101 фельдшерсько-акушерський пункт. Сьомим округом є місто Харків. 

На території цих округів буде 34 центра первинної медико-санітарної допомоги та 16 відділень екстреної медичної допомоги.

Формуючи округи, члени робочої групи прив’язувалися до звичайних маршрутів пацієнтів, а також до маршрутів шкільних автобусів, по дорогам яких можна виконати норматив доїзду до пацієнта служби екстреної медичної допомоги. Виходячи з даної схеми можна передбачити, що в області буде 25 лікарень інтенсивного лікування першого рівня, 11 лікарень інтенсивного лікування другого рівня та 2 лікарні, що можуть претендувати на ХОСПІС або відділення відновного лікування. 

При цьому мережа районних лікарень та кількість робочих місць у лікувальних закладах скорочуватись не буде.

Питання на пленарному засіданні підтримали 90 депутатів.

Джерело: http://www.oblrada.kharkov.ua