Надрукувати
Новини

MS1Розкажи про свою громаду: прийом робіт на конкурс - до 31 жовтня.

Розповісти про життя своєї громади у шкільному творі або ж викласти свої думки про демократію за допомогою пензля – до 31 жовтня включно на Харківщині триває набір робіт на обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!».

Обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!» проходитиме на Харківщині вже ввосьме. Започаткували цей конкурс ще у 2012 році за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, аби підвищити рівень знань підлітків у сфері публічного управління та інтересу школярів і студентів до розвитку локальної демократії в Україні.

«Залучення громадян до розбудови своїх громад є невід’ємним елементом демократії та реалізації рекомендованих Радою Європи принципів доброго врядування. А розкриття їх творчого потенціалу допомагає суттєво посилити культурне надбання, локальну самоідентичність і привабливість громад. Та не менш важливою є правова обізнаність громадян, яка допомагає будувати розвинуті, привабливі для життя, роботи й відпочинку громади», – такі три складові й покладено в основу конкурсу, повідомляють у Харківській обласній раді.

Викласти свої думки щодо місцевого самоврядування та демократії школярі та молодь можуть у різних формах. Для цього роботи приймаються у шести різних номінаціях. Так, для найменших конкурсантів – дітей віком до 17 років – відкрито прийом у номінацію «Кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада».

Сюди приймають усі графічні роботи – різні малюнки, саморобки та інші вироби. Автори прозаїчних творів і віршів на тему місцевого самоврядування можуть спробувати свої сили в
номінації «Краща індивідуальна письмова робота на тему «Що таке місцеве самоврядування?». Тут журі віддає перевагу роботам, що відображають особисте уявлення конкурсантом ролі та специфіки місцевого самоврядування і реалізації самоврядування на місцевому рівні.

А от для номінацій «Краща індивідуальна робота на тему «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?» та «Краща колективна письмова робота на тему «Ми знаємо, як це зробити!» допускаються до участі роботи аналітичного спрямування, які оцінюють стан місцевого самоврядування в Україні, окремі проблеми територіальних громад і пропонують шляхи розв’язання цих проблем.

Журі в цій номінації віддає перевагу творам, у яких розглядаються проблеми участі молоді у вирішенні питань місцевого значення. А кмітливі знавці місцевого самоврядування можуть продемонструвати свої знання під час олімпіади з питань теорії та практики організації місцевої влади або ж брейн-рингу серед шкільних і студентських команд на тему місцевого самоврядування та організації влади. В олімпіаді з питань теорії та практики організації місцевої влади можуть взяти участь школярі віком до 17 років. У брейн-рингу, окрім школярів, участь можуть брати і студентські команди.

Аби визначити переможців і дипломантів конкурсу, оргкомітетом створюється компетентне журі, до складу якого запрошуються посадові особи органів місцевого самоврядування, фахівці в галузі публічного управління, депутати обласної ради, представники засобів масової інформації, громадські діячі та інші авторитетні особи. Нагородження переможців відбувається щороку в грудні в рамках святкування Дня місцевого самоврядування в Україні. Учасники, які посіли в кожній номінації місця з першого по третє, нагороджуються цінними подарунками та дипломами.

Заявки і твори для участі в конкурсі приймаються до 31 жовтня за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, к. 96. Харківська обласна рада (з поміткою – «На конкурс») або електронною поштою на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..