Надрукувати
Новини

Щороку 10 грудня відзначається Міжнародний День прав людини! Також в цей день вже другий рік поспіль відзначається День безоплатної правової допомоги. Саме в цей день у 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об`єднаних націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший міжнародно-правовий документ, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості. Декларація вплинула на більшість національних конституцій, починаючи з 1948 року. Вона також є основою для великої кількості національних законів, міжнародних правових актів. Система безоплатної правової допомоги стоїть на захисті прав і свобод людини, які проголошені Декларацією.

У місті Красноград діє бюро правової допомоги, яке є відділом Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мета нашої діяльності - захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, тобто, незалежно від статків чи соціального забезпечення людини. Кожного дня, окрім вихідних, двері нашого бюро відчинені для людей.

За 2020 рік, до Красноградського бюро правової допомоги звернулося 1368 громадян, які отримали юридичні консультації, та інформацію в галузі права. 86громадян в нашому бюро отримали безоплатну вторинну правову допомогу, яким були складені позови до суду, апеляційні скарги, відзиви на позовні заяви, інші процесуальні документи, а також представлені їх інтереси у суді та інших органах.

Найчастіше люди звертаються з питаннями: (це наприклад)

1. Визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням (Як «виписати» людину, прописана у квартирі/будинку, але давно не проживає)

2. Як зняти арешт з рахунку, на який надходить заробітна плата, стипендія, пенсія, або соціальна допомога, та який накладений у зв`язку с заборгованістю за кредитом, по сплаті комунальних послуг тощо.

3. Як стягнути аліменти з батька/матері на утримання дитини.

4.   Як стягнути невиплачену заробітну плату?

5. Як визнати виконавчий напис нотаріуса таким, що не підлягає виконанню?

6. Як встановити батьківство над дитиною?

7. Як стягнути неустойку (пеню) за прострочення сплати аліментів?

8. Як визнати фізичну особу недієздатною та призначити опікуна?

9. Як отримати обмежувальний припис жертві домашнього насильства

У кожному випадку ми намагаємося розібратися в проблемі людини та надати правову допомогу. Сьогодні, напередодні свята, бажаю нам усім, щоб наші права і законні інтереси були дотриманні. Також хочу побажати, щоб наші права і свободи починалися з нашого дотримання їх по відношенню до інших.

За більш детальною інформацією та необхідною консультацією або роз’ясненням, Ви можете звертатися до відділу «Красноградське бюро правової допомоги» Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Красноград, вул.Бєльовська,90,3 поверх, каб.30, контактний номер телефону 7-05-29 та за телефоном гарячої лінії системи БПД 0 800 21 31 03.