Надрукувати
Новини

Аварія на Чорнобильській атомній станції, яка сталася 26 квітня 1986 року, змінила хід історії. Ця техногенна катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками. ЇЇ масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії…

На Красноградщині відбувся мітинг з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи. На заході були присутні були наші земляки-чорнобильці, керівництво району та містяни. До присутніх звернувся голова районної ради Володимир Птишник: «Чорнобиль – це передусім велика людська трагедія, епіцентр якої залишається на нашій українській землі. З моменту тієї жахливої катастрофи пройшло 33 роки, а її відлуння відчутно й досі… Але є пам’ять… І саме вона – рушій еволюційного поступу в майбутнє й оберіг найвищих загальнолюдських цінностей. І якщо весь народ пам’ятає свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитися у майбутнє. Низько вклоняємось героям, з якими маємо честь спілкуватись і віддати данину поваги сьогодні. Ми схиляємо голови в скорботі за тими, кого немає зараз поруч…»

Присутні на зібранні, із нестихаючим болем у серцях, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто пішов у безсмертя, приборкуючи ядерну стихію, та тих героїв-ліквідаторів, які вже відійшли у вічність протягом цих 33-х років, після чого відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку.

Вічна пам’ять героям!

IMG 7602

IMG 7634

IMG 7658

IMG 7664