img 8252.jpg.3Голова Красноградської районної ради Володимир Птишник у Харкові відвідав урочистості з нагоди відкриття відреконструйованої зали філармонії, які відбулись 14 лютого за участю Президента України Петра Порошенка, віце-прем'єр-міністра - міністр регіонального розвитку Геннадія Зубка, Глави Адміністрації Президента Ігоря Райніна, голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, першого заступника голови Харківської обласної ради Віктора Коваленка, заступника голови обласної ради Володимира Скоробагача, депутатів Харківської обласної ради та громадськості.
Велика зала філармонії вміщує понад 700 глядачів. На оновлення приміщення знадобилося 300 мільйонів гривень. Гроші виділялися з обласного бюджету та фонду регіонального розвитку.
У ході реконструкції зали, збудованої ще у ХІХ столітті, орієнтувалися на її першочерговий вигляд. В залі поклали дубовий паркет, встановили дерев'яні крісла, відновили ліпнину та елементи декору. Особливістю зали є трьохрівнева оркестрова яма, що робить можливим проведення будь-яких концертів, постановок опери та балету.
За словами директора та головного диригента філармонії Юрія Янка, нинішню будівлю було передано оперному театру у 1890 році. З тих пір музика звучала в ній цілих сто років. Концертна зала чула голоси видатних виконавців - Шаляпіна, Собінова, Забели-Врубель, Баттістіні, Марії Гай і Зонателло, Н. Нежданової.
Гості урочистостей оглянули оновлене приміщення філармонії та подивились прем'єрний концерт у виконанні Академічного симфонічного оркестру філармонії та інших виконавців.

img 8376.jpg.2  img 8298.jpg.1    img 8134.jpg.3