ХОР2

ХОР1

ХОР3

ХОР4

Голова районної ради Володимир Птишник взяв участь у пленарному засіданні  XV сесії  Харківської обласної ради, за рішеннями якої було  виділено кошти на розвиток інфрастуктури  та підтримку  нагальних питань Красноградського району.

Обласна рада схвалила чотири звернення до Кабінету Міністрів, Верховної Ради України, які стосуються захисту інтересів громад Харківської області. У першу чергу депутати звернули увагу парламенту та уряду, що при прийнятті рішень, наприклад, у сфері надання пільг державою, треба проводити консультації з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. Якщо взяти пільги Укрзалізниці, зведений бюджет області в цілому втратить цього року 55 млн грн. для маленьких міст, де є такі підприємства, дуже скрутно, бо питома вага податків, що не надійдуть до доходної частини велика, вони мали б піти на проекти розвитку громад.

Кошти з обласного бюджету у сумі понад 380 млн грн за Програмою соціального та економічного розвитку направлені на більш ніж двісті об’єктів сфери охорони здоров’я, культури, спорту, соціального захисту ЖКГ, які будуть ремонтуватися, відновлюватися та будуватися. Відповідні зміни внесені до обласного бюджету, тож є гарантія, що виконання цих робіт буде профінансовано.

Також депутати звернулися щодо приведення у відповідність екологічних податків.

Враховуючи зміни до Бюджетного кодексу Харківська область втрачатиме понад 35 млн грн на рік. А проблем у сфері екології регіон має дуже багато й кошти ці потрібні саме на місцях.

Крім того, депутати звернулися до Верховної Ради та Міністерства охорони здоров’я, щоб вони звернули увагу на низку державних програм, які фінансуються у неповному обсязі, або не фінансуються зовсім. Не впорядкована низка організаційних питань на виконання прийнятих Законодавчих актів з боку МОЗу, які стримують проведення реформування галузі охорони здоров'я.

Звернули увагу, що при розподілі державних коштів має бути врахована велика кількість вимушених переселенців, які перебувають на Харківщині. Адже на їх підтримку  депутати вимушені витрачати кошти з обласного бюджету. За розрахунками, ці кошти складають понад 400 млн грн. Це великий ресурс, який вони змушені відволікати замість того, щоб направити на проекти розвитку громад.

Схваливши ці рішення, рада буде лобіювати інтереси області через народних депутатів, щоб були внесені необхідні зміни в закони чи інші нормативно-правові акти та більше податків залишалося на місцях, а народні обранці  могли виконувати поставлені перед ними завдання.