Надрукувати
Новини

img 6859.jpg.4Під час сесії депутати прийняли рішення про внесення змін до низки програм, зокрема, соціально-економічного розвитку, забезпечення публічної безпеки та інших галузевих програм.

Сергій Чернов тезисно про ухвалені рішення:

«Зміни до бюджету, прийняті на пленарному засіданні, були реалізовані завдяки двом умовам. По-перше, ми виконуємо й перевиконуємо обласний та img 6953.jpg.1місцеві бюджети. За сім місяців поточного року обласний бюджет перевиконаний майже на 80 млн грн. Наступне, ми маємо чудові комунікації із Міністерством фінансів, Кабінетом Міністрів, є підтримка Президента України. Отримуємо субвенції, які направляємо на соціальний розвиток. Зокрема, на дороги, об’єкти охорони здоров’я, освіти, де необхідно проводити ті, чи інші роботи», - розповів голова обласної ради. img 6850.jpg.1

Консолідація представницької та виконавчої влади на рівні області та на місцях, вважає Сергій Чернов, дає можливість робити важливі справи. Достатньо сказати, що до програми соціально-економічного розвитку додатково внесено 99 об’єктів на загальну суму фінансування понад 270 млн грн.

«Це конкретні справи, які, впевнений, будуть реалізовані до кінця року. І люди це побачать», - зазначив очільник облради.

Він також прокоментував хід впровадження в області медичної реформи.

img 6922.jpg.4«Ми виконали вимоги чинного законодавства щодо впровадження медичної реформи на першому та другому рівнях. В Харківській області ми зробили це дуже виважено, займались цим понад рік. Але консенсус, якого дійшли, такий, що ми відхилили пропозицію створити на території області чотири госпітальні округи, але не знайшла підтримки і наша пропозиція створити в області сім госпітальних округів. Тому на перехідний етап, на моє переконання це абсолютне рішення, вирішили створити єдиний медичний простір в одному госпітальному окрузі, - сказав Сергій Чернов. - Далі ми побачимо, яким чином рухатимуться пацієнти, як рухатимуться кошти, наскільки ефективною буде ця робота. Тактичне завдання для нас – зберегти мережу усіх закладів охорони здоров’я, зберегти робочі місця, створити умови, щоб у сільську місцевість залучити нові медичні кадри, яких там гостро не вистачає для надання якісних послуг та впровадження медичної реформи». img 7142.jpg.3

На меті, підкреслює голова обласної ради, створити сучасні умови для лікування пацієнтів та роботи медичного персоналу. Будуватимуться сільські амбулаторії разом із житлом. Створюючи, таким чином, соціальний пакет та можливість молодим людям приїжджати та працювати на селі.

«Хоча про рано говорити про конкретні заходи, але ми готові до проведення реформи в області й на другому рівні медицини. Схвалене обласною радою рішення це підтвердило», - резюмував Сергій Чернов.