Надрукувати
Новини

650x480 toHeight 100 images djmediatools 021.jpg.46Голова Красноградської районної ради Володимир Птишник взяв участь у нараді, яка відбулась 24 листопада у Харківській обласній раді під головуванням голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка, на якій розглядалося питання реформи державного управління та територіальної організації влади.

Відкриваючи нараду, Костянтин Ващенко зазначив, що ухвалення найближчим часом закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» має позитивно вплинути на поточну діяльність в радах різних рівнів, і нівелювати розрив, що виник із держслужбовцями, чий профільний закон запрацював  з 1 травня поточного року.

«Маємо реалізувати автономність місцевого самоврядування, тим самим підвищивши ефективність роботи, - наголосив у своєму виступі Костянтин Ващенко. – Питання затвердження структури виконкомів, оплати праці мають бути повністю децентралізовані, а не йти рекомендаціями з Києва».

«У перспективі маємо прийти до пропорції, актуальної для інших європейських держав: третина – працівники органів державної влади, дві третини – органів місцевого самоврядування. Сьогодні у нас все навпаки: 220 тисяч держслужбовців, 80 тисяч – посадові особи місцевого самоврядування. З децентралізацією буде інша модель публічного управління», - висловив переконання очільник Нацагентства.

Він також детально зупинився на питанні підвищення кваліфікації держслужбовців і працівників місцевого самоврядування. За його словами, підвищенням компетенції обох категорій управлінців, відповідно до рішення уряду, займатиметься саме Нацагенція з питань держслужби.

«До розробок навчальних програм залучаємо європейських колег. А також діємо за принципом: дізнався сам, навчи інших. Великий багаж знань потребуватимуть керівники об’єднаних громад, старости. Тож, з наступного року плануємо запровадити комплекс навчальних програм. Лише маємо знати актуальні запити з місць», - зазначив Костянтин Ващенко.

Серед пріоритетів діяльності керівник Агенції назвав реалізацію концепції реформи державного управління, що в результаті має забезпечити дерегуляцію та доступність адмінпослуг, а саму систему управління зробити більш стрункою.

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua/