Допомога на догляд 80-річному пенсіонеру

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 663 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд» запроваджено призначення допомоги на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку починаючи з 01.01.2020 року.

Право на допомоги на догляд 80-річному пенсіонеру мають одинокі особи, які досягли 80-річного віку та за висновком ЛКК потребують постійного стороннього догляду та одержують пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» або Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Розмір допомоги на догляд 80-річному пенсіонеру складає 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність на дату звернення, станом на 01.09 2020 року розмір складає 684,80 грн.

Допомога на догляд 80-річному пенсіонеру призначається з дати виповнення особою 80 років, але не раніше ніж 01.01.2020 року.

Допомога на догляд 80-річному пенсіонеру призначається на період призначення пенсії, але не більше ніж діє висновок ЛКК про потребу постійного стороннього догляду.

Допомога на догляд 80-річному пенсіонеру у період перебування на повному державному утриманні не виплачується. У разі тимчасового вибуття з відповідної установи зазначена допомога на догляд виплачується в повному обсязі з дня вибуття по день повернення включно.

Допомога на догляд 80-річному пенсіонеру не виплачується у період роботи.

До заяви про призначення допомоги на догляд 80-річному пенсіонеру додаються:

-        Висновок ЛКК про потребу постійного стороннього догляду;

-        Копії паспорта та облікової картки платника податків;

-        Рахунок з банку.

Для отримання будь-яких роз’яснень та консультацій звертайтесь до управління соціального захисту населення Красноградської РДА за адресою м.Красноград,вул.Бєльовська,84 або за телефоном гарячої лінії: 7-18-10.

Заступник начальника Управління                                  Лариса ЗЛИДЕНЬ