Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації повідомляє, що Урядом запроваджено виплати допомоги на дітей фізичним особам — підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку та сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року.

Допомога на дітей призначається на період карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», та на один місяць після дати його відміни одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 р., і виплачується щомісяця за повний місяць.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає/надсилає органу соціального захисту населення заяву за формою згідно з додатком у паперовій або електронній форміта додає такі документи:

копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;

довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

копію рішення суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

В електронній формі заявник подає фотокопії необхідних документів/відомостей на електронну адресу управління: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Відомості в електронному вигляді без надання фотокопій документів, надаються через інформаційні системи Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги» після введення в експлуатацію відповідних технічних та програмних засобів. На заяву та документи/відомості, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника.

У сільській місцевості прийняття заяв з необхідними документами для призначення допомоги на дітей і передачу їх відповідним органам соціального захисту населення здійснюють особи, уповноважені виконавчими комітетами сільських і селищних рад.

Звертаємо Вашу увагу, що в умовах карантину управління працює без доступу громадян, тому радимо подати заяви з необхідними документами для призначення даного виду допомоги поштовим сполученням.

Отримати більш детальну інформацію про одержання виплати допомоги на дітей фізичним особам — підприємцям можна в управлінні соціального захисту населення за адресою м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, або за телефоном гарячої лінії 71810.

Начальник Управління                                                   Світлана ГОНТАР