Надрукувати
Новини

Семінар з гендеру 1

День гендерної рівності для шукачів роботи

Гендерна рівність означає рівність можливостей для доступу жінок і чоловіків через соціально-економічні, етнічні, статеві, фізичні, вікові, національні упередження до усіх сфер діяльності; у сприянні світогляду людей до недопущення соціальної та гендерної дискримінації у суспільстві.

Саме з метою ознайомлення з цими поняттями та подолання гендерних стереотипів для безробітних Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості 12 березня 2021 року проведено   День гендерної рівності.

У заходах взяли участь безробітні жінки та чоловіки, адже впровадження «гендеру» означає не просто додавання «жіночого компоненту» у всі сфери діяльності, а й аналіз і врахування різних умов та вимог щодо жінок і чоловіків. Гендерний підхід полягає в тому, щоб не прирівнювати всіх, а навпаки – визначити та врахувати різні потреби і чоловіків, і жінок.

          Фахівці служби зайнятості постійно допомагають безробітним стати конкурентними на ринку праці, мотивуючи їх до постійного підвищення професійного рівня, самовдосконалення, створення власного презентаційного пакету шукача роботи, навчання та перекваліфікації як шлях до розширення спектру пошуку роботи в будь-якому віці.   Крім цього, виникає необхідність інформувати шукачів роботи   про зміни в трудовому законодавстві, як правильно оформити трудові правовідносини, де можна отримати фахову юридичну допомоги з питань працевлаштування, поновлення на робочому місці в разі незаконного звільнення.

Саме для інформування шукачів роботи з юридичних питань   на заходи запрошено фахівця Бюро правової допомоги Ірину Золотухіну, яка разом із фахівцем служби зайнятості надала консультації присутнім з даної тематики та відповіла на всі їх питання.   Безробітні   поділилися власним досвідом та проблемами, які виникають під час пошуку роботи, зокрема з урахуванням статі.