Надрукувати
Новини

Легальна зайнятість та ризики нелегальної трудової міграції

          Саме ці актуальні теми   розглядалися під час семінару, який проведено 20 травня 2021 року для безробітних громадян, які перебувають на обліку в Красноградській районній філії Харківського обласного центру зайнятості.

          Начальник відділу активної підтримки безробітних Людмила Гнатенко ознайомила присутніх із станом ринку праці регіону, активними програмами служби зайнятості, можливостями проходження професійного навчання в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та безпосередньо у роботодавця.

          До участі в семінарі було запрошено Наталію Мухортову, фахівця відділу соціального захисту населення Красноградської міської ради, яка розповіла про зміни в трудовому законодавстві, про переваги легальної зайнятості та соціальні гарантії. Проведено ознайомлення з  оформленням трудових правовідносин.

          Значну увагу фахівці приділили нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми. Серед  шукачів роботи є ті, хто на собі відчув негативні наслідки «тіньової зайнятості» чи пройшов шлях заробітчанина у іншій країні, тому, захід пройшов у формі діалогу, присутні ділилися власним досвідом та отримували консультації  щодо оформлення трудових договорів, договорів цивільно-правового характеру та як не потрапити до рук шахраїв на ринку праці.

           Учасники заходу отримали буклети з контактами «Гарячої лінії» та  структур, які опікуються питанням соціального захисту громадян, які постраждали від торгівлі людьми.