Надрукувати
Новини

ДУАЛЬНЕ НАВЧАННЯ – ЗАДОВОЛЕННЯ КАДРОВОЇ ПОТРЕБИ ПІДПРИЄМСТВ КВАЛІФІКОВАНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ

          Красноградська районна філія Харківського обласного центру зайнятості запрошує роботодавців та шукачів роботи скористатися послугами служби зайнятості   з професійного навчання, зокрема,   за дуальною формою навчання.

       Харківський центр професійно-технічної освіти ДСЗ вже проводить дуальне навчання за професіями: слюсар-ремонтник, муляр, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія А2).

          Дуальна освіта(відлат.dualis— подвійний)— видосвіти, при якій поєднується навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації, як правило, на основі договору.

          Основне завдання дуальної форми навчання є усунення основних недоліків традиційних форм і методів навчання майбутніх кваліфікованих робітників, подолання розрив між теорією і практикою, освітою й виробництвом, та підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів із урахуванням вимог роботодавців у рамках нових організаційно-відмінних форм навчання.

          Теоретична частина підготовки фахівця складає 30% навчальної програми і проходить дистанційно у приміщенні Красноградської районної філії ХОЦЗ. Теоретичне навчання здійснюють викладачі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

          Практична підготовка складає 70% навчальної програми і передбачає проходження виробничого навчання під керівництвом майстрів у Харківському центрі професійно-технічної освіти протягом 1-2 тижні; решту практичних вмінь і навичок в рамках обраної професії, слухач опановує безпосередньо на підприємстві під керівництвом досвідченого наставника.

          Фіналом дуального навчання є державна кваліфікаційна атестація та працевлаштування безробітного на дане підприємство. Роботодавець задовольняє кадрову потребу підприємства працівниками, які не тільки пройшли навчання на виробництві, а й стажування на робочому місці.

         За більш детальною інформацією звертатися до Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості (м.Красноград, вул.Соборна, 81 А або за телефоном 7-32-87,7-13-11).